„Starýma fotkama se neprobírám. Pořád mám plány.“ Poslední rozhovor Evy Pilarové na Dvojce

14. březen 2020

Odešla první dáma českého swingu. Ve vysílání Dvojky v srpnu 2019  oslavila své 80. narozeniny. Přímo do studia jí tehdy zavolal ještě i Karel Gott.

Čtěte také

„Já pořád nevím, proč máte všichni problém s mými narozeninami. Já to tak neberu, mám kolem sebe samé mladé lidi a dobrou náladu neztrácím,“ vtipkovala čtyřnásobná zlatá slavice 9. srpna v Blízkých setkáních.

„Já se neprobírám starýma fotkama, pokud je po mně nikdo nechce. Radši se dívám na to, co bude. Protože i v tomto věku mám pořád nějaký plány. Pořád se těším, na to, že je co dělat.“

Vystudovala operní zpěv

Hudbě se věnovala od mládí. Studovala operní zpěv na JAMU, sama ale tíhla hlavně k jazzu a swingu. Několik let působila v divadle Semafor nebo v Tanečním orchestru Českého rozhlasu. V rozhlase taky několik let moderovala Dobrá jitra.

Čtěte také

Mezi její nejznámější písničky patří Kočka není pes, Oliver Twist, zběsilý Montiho čardáš nebo duety s Matuškou či Gottem. Její posledním albem je Eva Pilarová 80 aneb Inventura těla.

„Nikoho ale ty nový věci nezajímají. To říká i Karel Gott. Vysílají se ty starý,“ stěžovala si ve vysílání, kde právě na její přání její nové songy zněly. „Na koncertě vždycky jednu dvě novinky nacpu, ale zatleská se ze slušnosti. Když ale lidi slyší, co znají, tak se k tomu přidá řev.“

Anticharta a osudový muž

Eva Pilarová, Jan Kolomazník a Aleš Cibulka

Kvůli emigraci prvního manžela Milana Pilara, který ji i s malým synem nechal v Praze, měla zpěvačka zákaz koncertování na Západě. V roce 1977 podepsala Antichartu. Její třetím manželem se stal tanečník Jan Kolomazník. Loni v listopadu spolu oslavili 35 let.

„Za to, že neztrácím dobrou náladu, vděčím taky Honzovi. Že není takovej ten starej dědek, ureptanej. On taky nemůže bejt starej dědek, když je o 13 let mladší než já,“ vtipkovala dvojnásobná babička. Maminka Evy Pilarové ještě vloni oslavila 104. narozeniny.

Přání

Pilarová byla taky historicky prvním hostem moderního rozhlasového domu v Římské. K narozeninám jí přímo v živém vysílání popřáli Matěj Ruppert, Vojtěch Dyk a Karel Gott. Uslyšíte je ve videozáznamu.

autoři: Aleš Cibulka , mis

Související