Sněhová Královna. Poetická pohádka Hanse Christiana Andersena o síle přátelství a lásky

10. duben 2023

V jednom z nejhezčích, ale i velmi smutných příběhů dánského pohádkáře se vypravíme s Gerdou hledat malého Káje, kterého očarovala a ve svém ledovém zámku uvěznila mocná Sněhová královna. Poslechněte si poetickou pohádku o krutosti, pýše a nenávisti, ale také o síle přátelství a lásky. 

Dramatizace a režie: Jan Berger
Účinkují: Jiří Adamíra, Blanka Bohdanová, Eduard Cupák, Dana Medřická, Miroslav Masopust, Sylva Sequensová, Viktor Vrabec, Vlasta Jelínková, Ludmila Roubíková, Taťjana Medvecká, Marie Rosůlková, Marie Marešová, Šárka Jeriová, Vlasta Žehrová, Eva Vosková, Daniela Bartáková, Vladimír Bičík, Oldřich Janovský, Svatopluk Skládal, Jiří Plachý, Roman Hemala, Artur Šviha, Lucie Huňková, Pavlína Sittová a Markéta Vítková
Napsal: Hans Christian Andersen
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Pavel Vaculík
Natočeno: 1979

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

KUPUJTE NA RADIOTÉKA.CZ

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související