S Karlem cestuje po Maďarsku. „Sblížili jsme se. Jen bych uvítala šoféra,“ žertuje herečka Vica Kerekes

20. březen 2023

V novém televizním pořadu ukazuje krásy Maďarska a řídí přitom Karla. „Řidičák mám, ale nemám auto. Nejsem člověk, který jezdí každý den. Vzala jsem karavan jako výzvu,“ svěřuje se herečka v Blízkých setkáních. Je něco, co o Maďarsku nevěděla a dozvěděla se až v pořadu? Odkud ona sama pochází a jaké je její skutečné jméno? Odnesla si z Maďarska nějaký silný zážitek? Je pravda, že chtěla jít na policejní akademii?

Před natáčením absolvovala seznamování s karavanem jménem Karel, jeho obsluhou a řízením. „Připadala jsem si v něm jako v letadle a bylo to hrůzostrašné. Dalším krokem bylo to, že jsem u řízení musela mluvit.“ Nakonec to zvládla. „Sblížili jsme se. Jen bych uvítala šoféra,“ žertuje Vica Kerekes.

„Moderování je jiná disciplína, než herectví. Byla jsem před kamerou od rána do večera, musela umět hromadu textů o památkách, klobáskách, gulášové polévce… A k tomu vést spoustu rozhovorů. Dělala jsem, co jsem mohla, a říkala si: kurník šopa, po natáčení se jdou všichni uvolnit a já se musím učit texty na druhý den!“

„Měla jsem černé chvilky,“ přiznává. „Ale když jsem si dala gulášovou polévku a zatančila si, bylo zase fajn,“ uzavírá Vica Kerekes.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.