Cesta karavanem byla skvělá, říkají „chytrej s vtipným“ Aleš Háma a Jakub Wehrenberg

14. leden 2021

Dali nás dohromady uměle. Na škole jsme nebyli největší kamarádi, ale během let se to změnilo, říká Aleš Háma, který do studia přišel s Jakubem Wehrenbergem.

Kolega pro nás vymyslel název ‚chytrej s vtipným‘, ale zatím jsme to marketingově nepoužili, zasmáli se Aleš s Jakubem, kteří se potkali v pořadu Karavanem po Česku. Jakub režíruje, Aleš provází. „Lidi nám píší: to není karavan, ale obytný vůz. Jak by ale vypadal název Obytným vozem po Česku? V karavanu ani nespíme. Je tam celý štáb. Aleš taky neřídil sám těch 4000 kilometrů, i když to tak vypadalo,“ upřesňuje Jakub Wehrenberg.

Klášter v Dolních Kounicích mi vyrazil dech

Aleš Háma toho o Česku hodně ví. Překvapilo ho něco při cestě karavanem? „Dech mi vyrazil klášter v Dolních Kounicích. To je předhůří Pálavy. Je to klášter bez krovu a střechy, vztahuje se k němu řada pověstí, ale genius loci je tam neuvěřitelný.“

Společně začínali i v radiu. V jednom z pořadů se pokoušeli napálit posluchače. „Jednou jsme volali do eskort servisu a prostitutka nám ve dvě odpoledne v přímém přenosu věcně popsala svou činnost,“ směje se Aleš Háma. „My jsme vyrůstali na České sodě, ale víme, že se doba změnila. Lidé jsou obezřetní. Ale ten nekorektní humor nastavoval zrcadlo,“ dodává Jakub Wehrenberg.

Vyrazili by na cestu karavanem i se svými rodinami? Které herecké dvojice mají rádi?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související