Recept na spokojenost? Odpoutat se od minulosti a vytvořit si nové a čisté já, radí koučka Janka Chudlíková

21. srpen 2023

„Je normální procházet krizemi a jen skrze ně rosteme. Nevím, kde jsme přišli na to, že máme mít jen lehký život,“ žasne mentorka a koučka. „Kdybychom ho takový měli, byli bychom skleníkové kytičky.“ Jak tedy dosáhnout stavu spokojenosti, existují na to nějaké techniky? V čem se liší práce lektora a kouče? Kdy ji napadlo jít na Instagram? Co objevila na sítích? Proč si postavila dům u moře?

Co je štěstí? Žádný univerzální recept samozřejmě není. Na druhou stranu se člověk může odpoutat od minulosti a traumat z dětství. „A začít tvořit to nové, zdravé a čisté já. Myslet nově. Občas být o samotě, reflektovat sám sebe, vzdálit se vztahům a uvědomit si, co mi funguje a co ne. Starat se o tělo a duševní zdraví,“ vypočítává Janka Chudlíková.

Upozorňuje, že koučing není terapie. „Koučink se nedívá do minulosti, ale na současnost a budoucnost. Otázkami vám pomáhá uvědomit si, co vám brání ve spokojenosti. Učíme vlastně člověka jinak se chovat,“ vysvětluje.

Když už se člověk rozhodne jít za koučem, je důležité umět poznat toho kvalitního. „Nejlepší je doporučení. A věřte také svojí intuici,“ uzavírá mentorka a lektorka Janka Chudlíková v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Bebarová , eh
Spustit audio

Související