Radka Fišarová, Blanka Prudilová a další nové tváře Nočního Mikrofóra

19. září 2016

V moderátorském týmu Nočního Mikrofóra nově uslyšíte zpěvačku Radku Fišarovou, dramaturgyni Kateřinu Dvořákovou, moderátora Tomáše Černého a svou velkou příležitost dostala Blanka Prudilová, vítězka soutěže Hlas Dvojky.

Vítězka Hlasu Dvojky Blanka Prudilová nabídku dostala v červenci a první pořad natočila už v srpnu. Protože žije na severní Moravě, natáčí v Olomouci a její pořady vysíláme ze záznamu. Je to jediná výjimka z jinak živého pořadu. K premiérovému rozhovoru pozvala fotografa Jindřicha Štreita. Poslechněte si.

„Je to nesmírně charismatický člověk, pozitivní a srdečný. Ocenil mou pečlivou přípravu a skvěle spolupracoval. Hlavně díky němu bylo natáčení mého prvního Nočního Mikrofóra splněným snem a velkou životní událostí,“ popisuje Blanka Prudilová. V Nočním Mikrofóru ji uslyšíte každé druhé pondělí v měsíci.

Blanka Prudilová

Střídat se s ní bude Kateřina Dvořáková, zkušená dramaturgyně, autorka, scénáristka i moderátorka, v současnosti vedoucí programu Dvojky. Právě kvůli manažerské práci jí scházel kontakt s mikrofonem.

Kateřina Bidlová

To podobně zkušený redaktor, moderátor a znalec rozhlasového archivu Tomáš Černý díky Nočnímu Mikrofóru zkouší živý rozhovor ve studiu vůbec poprvé. Ale pozdní čas, šero a intimita jsou pro vášnivého sběratele silných příběhů velkým lákadlem.

Tomáš Černý

Radka Fišarová si jako vynikající zpěvačka a „oživlá Edith Piaf“ zajistila respekt publika i kolegů. Na podzim 2015 byla jako host právě v Nočním Mikrofóru. Její výřečnost a obratnost tak zaujala moderátorku a dramaturgyni pořadu Jitkou Novotnou, že oslovení k další spolupráci přišlo okamžitě. Radka výzvu přijala s entuziasmem, pokorou i zodpovědností. Však také své životní motto formuluje větou „Dělej vše nejlépe, jak umíš…“

Radka Fišarová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.