Radek Banga se s rapem rozloučil. „Všichni jsme zfotrovatěli,“ směje se zpěvák a hudebník

30. listopad 2023

„Rap korespondoval s tím, kým jsem byl kolem 20 let. Jednou ráno jsem se probudil a zjistil, že už s ním nemám nic extra společného,“ vysvětluje v Blízkých setkáních. Jak k němu přicházejí hudební nápady a čím se inspiruje? Jaký byl život na ulici a proč se rozhodl změnit svůj osud? Na co vzpomíná ze setkání s Karlem Gottem a v čem se mu chce podobat? Co poslouchal v mládí? A je dobrým manželem?

„Dřív pro mě byl rap prostředkem, jak se vykřičet ze vzteku. Ale když se člověk šťastně zamiluje a všechno se daří, zjistí, že je šťastný a ten vztek už v něm vůbec není. To byl moment, kdy jsem si uvědomil, že už v rapu nemám co říct. A ani se k tomu už nechci vrátit. Teď mnohem raději dělám lidem radost a baví mě v nich vzbuzovat pozitivní emoce. Dělá mi to větší radost než prohlubovat negativní pocity,“ přiznává Radek Banga.

Radek Banga

„Neberu to ale těm mladším, kteří se potřebují vykřičet. Když je člověk mladý a nemá optimální dětství, což jsme my, děti devadesátek zažívali, tak hip hop byl prostředek, jak se umělecky vyjádřit,“ ohlíží se hudebník.

Hiphopová scéna prý byla tenkrát hodně semknutá. „Všichni jsme se znali a všichni jsme teď zfotrovatěli. Všichni mají rodiny, hypotéky a úplně jiné starosti,“ usmívá se.

Hodně lidí mu píše, že je jeho současné písničky baví. „Na poslední singl ,Otázky’ mám pozitivní reakce i z hiphopové scény. Důležitější ale je, že jsem získal nové fanoušky,“ uzavírá zpěvák a hudebník Radek Banga.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související