Já mám Elvise prostě v srdci, vyznává se hudebník a zpěvák Petr Vondráček

9. listopad 2023

Je pianistou, hercem, moderátorem, zpěvákem a velkým fanouškem Elvise Presleyho. „Koncert Aloha from Hawaii jsem dostal v pěti letech na kazetě a pouštěl jsem si ho v průměru dvakrát týdně,“ vzpomíná. Bude kromě jeho vyprodaného koncertu ještě další? Kdo ho přivedl k hudbě Elvise Presleyho? Proč by chtěl být u zrodu rock and rollu a proč by mladí měli poslouchat Elvise? Jak vzpomíná na natáčení filmu v Africe?   

Se skupinou Lokomotiva nabídl publiku koncert Aloha from Hawaii poprvé v roce 2012 ve Zlíně. „Jsem tam za Vondráčka. Neberu si paruku a brýle, ale dělám ty typické pohyby. Je to takové to sexuální karate,“ popisuje taneční kreace Petr Vondráček.

„Nechal jsem si ušít i třpytivý oblek. Ale nechci dělat imitátora. Travesti je spousta a když se někde na večírku objeví Elvis s kytarou, tak se můžou všichni potetelit.“

„Já mám Elvise prostě v srdci. Přezpívávám jeho písničky s obrovským respektem a způsobem, který mě Elvis naučil a který jsem si za ta léta naposlouchal." Jeden rozdíl tu ale je. „Mezi písničkami mluvím česky,“ směje se hudebník.

„Jsem taková opička, řečeno v uvozovkách, která převzala to, co si v dětství zamilovala. Tak trochu se chlubím cizím peřím,“ uzavírá Petr Vondráček v Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související