„Překvapilo mě, jak úžasný je životní příběh Miloše Fomana,“ přiznává scenáristka Daniela Sodomová

27. květen 2024

Blíží se premiéra inscenace Forman na Letní scéně Musea Kampa. „Ladíme choreografie a příští týden už jdeme zkoušet na Kampu,“ přibližuje její zrod scenáristka. Kudy vedl její profesní příběh? Bavila ji televize a psaní scénáře k seriálu Ulice? Splnilo divadlo Museum Kampa její životní sen? A kam se chystá s představením Forman?

Daniela Sodomová

„Miluju Formanovy filmy a viděla jsem je předtím určitě všechny,“ říká producentka a spisovatelka, která má za sebou hry Meda, Marta či Werich. „Detaily z jeho života jsem ale neznala, spíš jeho profesní dráhu. Překvapilo mě, jak úžasný příběh to je. Určitě nejlepší, jaký jsem kdy dělala.“

Pro informace o Miloši Formanovi si Daniela Sodomová zajela do USA společně s režisérkou Adélou Laštovkovou. „Byly jsme v New Yorku za Martinou Formanovou. Setkání bylo velmi přátelské. Hodně jsme se bavily o osobních věcech, které nikde nenajdete. Jsou ve scénáři a mělo by to mluvit samo za sebe. Pro mě bylo zásadní dostat to do textu,“ uzavírá Daniela Sodomová v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související