-
Jídlo
Vidličkou můžeme jíst jen některá jídla. Která to jsou, prozradil Ladislav Špaček
Příbor používáme obvykle tak, že nůž držíme v pravé ruce, vidličku v levé ruce. Nicméně jsou i pokrmy, které můžeme jíst jenom vidličkou.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 19. 3. 2023
Soutěžní recept: Ptáčci s haluškami a smetanovou omáčkou. Rady z etikety Ladislava Špačka: Co můžete jíst vidličkou? Udělejte si domácí ořechovku.
-
Jídlo
Ořechovka byla jedním z nejoblíbenějších likérů našich babiček. Bude dobrá, když jí dopřejete čas
Domácí ořechovka patřila mezi oblíbené pití našich předků. A pije se dodnes. Abyste si na ní mohli pochutnávat, je potřeba sklidit nezralé vlašské ořechy začátkem léta.
-
Jídlo
Kuřecí stehno za žádných okolností neberte nikdy do ruky, radí mistr etikety Ladislav Špaček
Kuře jíme stejně jako ostatní masitá jídla. Každé sousto porcujeme vidličkou a nožem a vkládáme po malých kouscích do úst. Ale dáme-li si kuře s kostí, máme problém.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 3. 2023
První soutěžní recept Pochoutkového roku 2023: Dýňová polévka. Rady z etikety Ladislava Špačka: Jíte kuřecí stehno rukama? Zapomeňte. Tavený sýr Čechům chutná už 100 let.
-
Jídlo
Tavený sýr Čechům chutná už 100 let tak, že se musí i dovážet, aby byl pro každého
První tavený sýr v Čechách vyrobil Eduard Bloch v roce 1923 ve své sýrárně ve Vodňanech. Recept přivezl z Francie, kde vznikly z nutnosti vozit sýry na delší vzdálenosti.
-
Pochoutkový rok
Pochoutkový rok 2023 startuje: Porota v novém složení už vybrala první soutěžní recept
Baví vás vařit? Máte svůj oblíbený a zároveň jedinečný recept, na který nedáte dopustit? Pochlubte se svým osvědčeným rodinným receptem a vyhrajte nové vybavení do kuchyně.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 5. 3. 2023
Rady z etikety Ladislava Špačka: Kdo začíná jíst doma u stolu jako první - tatínek, nebo maminka? Proč udit špek v komíně. Nový porotce Roman Paulus.
-
Jídlo
Ladislav Špaček prozradil, kdo začíná jíst doma u stolu jako první. Tatínek, nebo maminka?
Když se sejde větší společnost, obsluhujeme vždycky společensky nejváženější osobu, potom ženy, a nakonec muže. Hostitel dostává jako poslední.
-
Jídlo
Odhalili jsme důvod, proč naši předci věšeli špek do komína
Skočit někomu na špek není příjemné. Kdybychom ale toto rčení vzali doslova a zaskočili k někomu na domácí špek, velmi bychom si pochutnali.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »