-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 24. 9. 2023
Soutěžní recept: Chlupaté knedlíky s houbami od Vladislavy Bujnové. Dýně je čím dál oblíbenější. Jakou teplotu má mít víno poradí Ladislav Špaček.
-
Jídlo
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Víno je kultovní nápoj, který známe už ze starověku. Pivaři se přou s vinaři, který nápoj je starší, a proto si také víno také zaslouží důstojného zacházení.
-
Jídlo
Dýňové koláče, polévky i oleje. Spotřeba buclaté zeleniny v Česku neustále roste
Na podzim vrcholí sezóna dýní, kdy si můžete vychutnávat polévky, pyré, marmelády nebo i kávu z tykvovité zeleniny. Dýně jsou v Česku čím dál oblíbenější.
-
Grily jsou doma
Léto na grilu zná vítěze zahradních grilů! Putují na Vysočinu a do Valašských Klobouků
Celé léto jsme se věnovali grilování a vy jste s námi mohli soutěžit ve velké letní soutěži Léto na grilu a vyhrát zahradní gril. Kdo jsou šťastní výherci?
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 17. 9. 2023
Soutěžní recept: Smetanově rybí salát od Vladislava Chaloupka. Rada z etikety: Jak jíst drobné pečivo u stolu a na společenských rautech. Cibule jako základ pokrmů.
-
Jídlo
Cibule je základ. Správně orestovaná královna české kuchyně patří k majstrštykům
Cibule člověka provází tak dlouho, že se ani s jistotou neví, odkud vlastně pochází.
-
Jídlo
Drobné pečivo u stolu a na společenských rautech ulamujeme, nikdy neukusujeme, radí Ladislav Špaček
Dnes už nejen v pizzeriích přinesou košíček s pečivem. Také na banketech se pečivo zmenšuje nebo překrajuje na menší části, aby se lépe konzumovalo. Jak je to správně?
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 10. 9. 2023
Soutěžní recept: Krokety s houbami a kysaným zelím od Márii Křižkové. Jak jíst kompotované ovoce s peckou radí Ladislav Špaček. Proč se vyplatí mít kmín vždy při ruce?
-
Jídlo
Kompot: Jak podle etikety jíst ovoce, které má pecku? Postup oddělení pecky je jazykové cvičení
Už jste někdy přemýšleli, když si v restauraci dáte kompot, jak jíst ovoce, které má pecku? Kam s ní? Radí odborník na etiketu Ladislav Špaček.
-
Jídlo
Kořenářská klasika. Proč se vyplatí mít kmín v kuchyni vždy při ruce?
Kmín patří mezi koření, které se v našich domácnostech zabydlelo. Ve spoustě jídel je naprosto nepostradatelné - od pečiva, přes polévky nebo pečené maso.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »