-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 1. 2025
Připomeňte si bronzový recept roku 2024: Masový bochníček a doudlebský bramborový salát. Rada z etikety: Který talířek na pečivo je ten váš? Jak se točí pivo.
-
Jídlo
Soutěž o kuchařku Pochoutky z horské chaloupky!
V kuchařce Pochoutky z horské chaloupky najdete celkem 100 původních receptů do domácí jídla. Některé z nich si oblíbili také porotci naší soutěže.
-
Rada z etikety
Pečivový talířek slouží výhradně na pečivo. Je váš ten po vaší pravici, nebo levici?
Možná se vám už v nějaké restauraci stalo, že vám vedle velkého talíře připravili i malý talířek. Říká se mu pečivový. Zdá se, že někdy je na pravé straně, někdy na levé.
-
Jídlo
Na dobré pivo musíte mít talent
“Udělej mi šnítek, pěnu jako Krkonoše, natoč mi hladinku, dotáhni to, udělej mi mlíko…“, tak a na mnoha místech ještě úplně jinak, se mluví na výčepáka chcete-li vrchního.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 5. 1. 2025
Připomeňte si vítězný recept: sladké pruhované plněné rohlíky od Žanety Bubnové. Chleba ze žitné mouky. Rada z etikety: Kdy odnést talíře ze stolu. Soutěž o kuchařku.
-
Rada z etikety
Nešvary obsluhy v restauracích: Kdy může odnést talíře ze stolu?
Obsluha v restauracích by měla vědět, jak se správně chovat k hostům. Přesto se u ní vyskytuje jeden nešvar, a to je ne vždy příkladné sklízení talířů ze stolu.
-
Jídlo
Tajemství českého chleba je odhaleno, záleží na mouce
Český chléb závisí na dobré žitné mouce. Žito seté se u nás pěstuje odnepaměti. Historické zdroje uvádějí, že se k nám dostalo na konci doby bronzové spolu se Slovany.
-
Jídlo
Připravte si silvestrovský koktejl Cosmopolitan jako ženy ze Sexu ve městě
Recept na koktejl zvaný Cosmopolitan nám prozradil známý barman z vyhlášeného koktejlového Bugsys’s baru v Praze Honza Braniš.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 29. 12. 2024
Recept na koktejl Cosmolitan jako ze Sexu ve městě. Desatero Ladislava Špačka: Co nedělat u stolu, abyste ostatním nekazili chuť k jídlu. Obložený chlebíček. Soutěž.
-
Jídlo
Obložený chlebíček potěší oko i chuťové pohárky. Na tři kousnutí zažijete ráj v puse
Obložené chlebíčky jsou česká specialita. Dobroty na pár kousnutí nám dělají radost nejen na Silvestra, ale také na oslavách všeho druhu. Jejich výroba je tak trochu umění.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »