-
Rada z etikety
Jak louskat vlašské ořechy a jak správně držet louskáček radí Ladislav Špaček
Máme sezonu vlašských ořechů, které vám ve skořápce v restauraci těžko nabídnou, ale na návštěvě se to může stát. Víte, jak je správně louskat podle bontonu?
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 6. 10. 2024
Recept poroty: Buřtguláš s červeným vínem Patrika Rozehnala. Kam s mobilem v restauraci? Radí Ladislav Špaček. Voda ze studánek je v oblibě.
-
Jídlo
Buřtguláš s červeným vínem Patrika Rozehnala je rychlý, krásně voní a má nádhernou barvu
Rychlovka, kterou můžete připravit, když se ozve nečekaná návštěva. Nebo jako rychlé jídlo na chalupě. Mísí se v něm síla vývaru i červené víno a to správné koření.
-
Rada z etikety
Kam s mobilem v restauraci? Při stolování rozlišujeme dvě situace, říká Ladislav Špaček
Co s mobilním telefonem, když přijdeme do restaurace? Můžeme si ho položit na stůl, když čekáme hovor, nebo ho máme schovat?
-
Jídlo
Studánek ubývá, a přitom studánková voda získává oblibu
Studánek za posledních sto let výrazně ubylo. Z původního počtu přibližně 10 tisíc zhruba na polovinu. Nalézt v přírodě pramének čisté vody je tak mnohdy malý zázrak.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 29. 9. 2024
Poslední soutěžní recept: Dušená kapusta podle tety Emilky od Jany Havlíčkové. Radaz etikety: Jak držet skleničku. Gastrotrend: Paštika Maceška aneb slavný mazací buřt.
-
Rada z etikety
Sklenice s vínem i vodou držíme vždy co nejníž. Důvody jsou hned dva, říká Ladislav Špaček
Sklenice na víno má několik částí, ale v podstatě jen jednu možnost, jak ji správně držet. Sklenice na vodu má jednolitý tvar, ale i tam dodržujte správnou výšku úchopu.
-
Jídlo
Slavný mazací buřt maceška byl nejlepší uzenou lahůdkou světa!
V Praze na Vinohradech, stojí vedle Vinohradské tržnice Maceškův palác. Velkouzenář Emanuel Maceška ho začal budovat roku 1927.
-
Jídlo
Poslechněte si: Pochoutkový rok 22. 9. 2024
Soutěžní recept: Stařenčiny fazole od Martina Prokopa. Jak konzumat topinky poradí Ladislav Špaček. Jaké maso je vhodné na steaky?
-
Jídlo
Steak je tak dobrý, jak dobré je maso!
Jedním z dobrých mas je to z plemene angus, jak tvrdí Patrik Silovský ze společnosti Šumavský Angus. Masné plemeno aberdeen angus bylo šlechtěno od 18. století ve Skotsku.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »