Petr Čtvrtníček: Dal bych výpověď všude. Mně se moc makat nechce

25. červen 2019

Je hercem, muzikantem i režisérem. Jde z práce do práce, z projektu do projektu, ale Tereze Kostkové se přiznal, že by nejraději nedělal nic.

„Mně se moc makat nechce. Ale musím. Proto vždycky, než jdu podepsat smlouvu, tak si vsadím. A kdyby to vyšlo, tak bych jim na produkčním mítinku řekl: Promiňte, ale já už tyhle malý věci nedělám. Jó, kdyby to tam spadlo, tak bych asi s velkým gustem dal výpověď všude. A nedělal bych nic,“ zasnil se v Blízkých setkáních.

Petr Čtvrtníček

„Já mám dost peněz! Ale kdybych měl tolik, kolik bych si představoval… Tak já bych se jenom smál.“ A víte, kdy teprve ho přejde humor? „Přijdu do krámu a paní mi říká: Jste tady letos potřetí a ještě jste neudělal žádnej fór. Říkám jí: A jakej byste si představovala? Ona: Já nevím, udělejte nějakou srandu! A v tu chvíli mě humor přechází.“  

Baví ho svět reklamy? Je v něm svoboda? Berou už i herci reklamu jako práci? Jak vnímá humor? Proč prodal svoje jachty? Je pravda, že chtěl studovat scénografii? V čem je dobrá jeho dcera Anička?  

autoři: Tereza Kostková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.