O radosti z jídla i ze života: Detoxy. Potřebuje je naše tělo? A můžeme si detoxem uškodit?
Jsou pro nás některé složky stravy toxické? Má detox vliv na střevní flóru? Jak s ním začít, pokud dlouhodobě jíme nezdravě? Je některý detoxikační program vyloženě nebezpečný? Jak poznáme, že nejde o zdravý způsob detoxikace? Co si dát večer v baru nebo doma k filmu, když nechceme pít alkohol? Jsou tipy, které si z detoxikačních programů můžeme odnést? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Přerušovaný půst. Co to vlastně je a jaké benefity by měl údajně mít?
Má vliv na zdraví a hubnutí? Co taková dieta slibuje? Jaká negativa může přerušovaný půst přinést? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Dělená strava. Existují nevhodné kombinace potravin?
Co si představit pod pojmem dělená strava? Jaké jsou skupiny potravin? Co dodržování jejích principů slibuje? Tereza Bebarová se ptala nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Cukr. Je třtinový cukr zdravější alternativou? A co umělá sladidla?
Lze cukr z jídelníčku vyřadit úplně? Je přírodní cukr v potravinách lepší, než ten přidaný? Kolik cukru můžeme zkonzumovat? Jak jsou na tom sirupy? A co čekankový sirup?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka