Nevěru považuju za letní téma. I když se praktikuje i v zimě. Omeletky Haliny Pawlowské

11. červenec 2021

Léto je v plném proudu, a proto i Omeletky na Dvojce budou mít letní náplň. Řeč bude o nevěře. „To, že se praktikuje i na podzim, v zimě a na jaře, ponechme stranou.“

Já osobně jsem se setkala s nevěrou už na základní škole, přiznává Halina Pawlowská.

Standa byl moje první velká láska. Asi po měsíci naší známosti se ale začal chovat divně. Na mejdanu si mě nevšímal a vesele se bavil se spolužačkou Alenou. Samozřejmě mě to naštvalo. ,Co to má znamenat?‘ zeptala jsem se. Oba tehdy po sobě koukli, Standa Alenu políbil a pak se přísně podíval na mě a řekl: ,My spolu chodíme, a ty odpal, tlustoprdko!‘ No… dodnes jsem se z toho nevzpamatovala…

Od přírody jsem stydlivý chlapec

K nevěře patří i flirtování. Halina Pawlowská se proto zeptala, jakou zkušenost se sváděním má muzikant David Kraus. Od přírody jsem stydlivý chlapec, proto jsem se při flirtování vždycky musel trochu připít, abych na to vůbec měl odvahu. Odmítnutí jsem se totiž strašně bál. Často jsem se ale připil moc, a tak jsem většinou místo telefonního čísla dostal facku.

Jeho touha po ženách ale byla zuřivá. Výsledek byl však žalostný. Až jednou mi to došlo. Budu hrát tajemného. Jít na rande a místo pusy na konci holce zamávat je totiž, jako když rozfoukáte oheň.

Vydrápej mu očička

Nevěra provází lidstvo od nepaměti. Často se dá předpokládat, někdy jí jde zabránit, málokdy se ale na ni dá zapomenut. A často se nevěra oplácí nevěrou.

A i když francouzský spisovatel Marcel Achard kdysi řekl, že nevěra je ve většině případů pochopitelná, naopak mnohdy je nepochopitelná věrnost, Halina Pawlowská trvá na svém, když říká: Když toho tvého láká cizí kočička, vydrápej mu očička!

V Omeletkách ještě zazní povídka posluchačky Svatavy Zenklové nazvaná Kreditní karta. Svoji povídku Košík plný milenců přidá Halina Pawlowská. Své filmové tipy prozradí herec Vašek Šanda.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , opa
Spustit audio

Související