Nejsme potetovaní ani rozvedení. Jsme divná rocková kapela, soudí o O5 a Radeček bratři Polákovi

14. září 2023

Proslavil je song Bra3. „Je důkazem toho, že i hádky můžou být k něčemu dobrý,“ ujišťují sourozenci Tomáš a Ondřej Polákovi, zakládající členové kapely O5 a Radeček. Který z nich je starší a vyšší? Mají v krvi hraní u táboráků? Kolik členů má kapela? Vědí o sobě všechno? Kolik jim bylo, když zakládali kapelu, a je pravda, že jeden člen kapely k nim přišel už v osmi letech?

„My jsme se jednou pohádali a tentokrát to mělo pointu v podobě téhle písně, kdy nám došlo, že kazit si něco tak vzácného jako sourozenectví a bratrství je vlastně škoda. Navíc v kapele spolu všichni hrajeme hrozně dlouho a, i když to zní jako klišé, jsme nejen parťáci, ale i bráchové,“ vypráví Tomáš.

Tomáš Polák

Písnička má i charitativní „dopad“. „Sourozenci handicapovaných dětí jsou vlastně postižení postižením svého sourozence, protože rodina se musí věnovat nemocnému dítěti. Rozhodli jsme se, že výtěžek z tohoto singlu věnujeme na pomoc organizacím, které právě tyto děti podporují,“ vysvětluje Ondřej.

Kapela taky stála u zrodu časopisu Zámeček pro děti z dětských domovů. „Nám začíná vadit, že nám říkají hodní kluci, přemítají. My bychom chtěli být rockeři, ale nějak nám to nejde. Jsme vůbec divná rocková kapela. Nikdo z nás nemá tetování, nejsme rozvedeni… něco děláme špatně,“ smějí se Ondřej a Tomáš Polákovi.

Tomáš a Ondřej Polákovi
autoři: Tereza Kostková , eh

Související