Myslela jsem, že už mě v životě nic nepřekvapí. A pak jsem se stala babičkou, přiznává herečka Vanda Hybnerová

8. duben 2022

Zní to neuvěřitelně, ale stala se babičkou. „Když se můj táta stal dědečkem, nenechal si tak říkat. Byl Boba. Takže já taky pořád přemýšlím, jak si nechat říkat,“ uvažuje herečka Vanda Hybnerová. V rozhovoru s Terezou Kostkovou pro Blízká setkání taky popisuje, o čem je Mim session, kterým připomene nedožité 80. narozeniny svého otce, mima Borise Hybnera, a jak se dnes vůbec daří pantomimě.

Role babičky je pro Vandu Hybnerovou teď velkým tématem a patří k jejím životním zážitkům. „Myslela jsem, že mě v tomto věku už moc věcí nemůže překvapit,“ přemýšlí nahlas. „Člověk zažije smrt rodičů, vážné nemoci, katastrofy, které teď máme. Mám pocit, že na mně roste kůra, abych mohla jít dál.“

„I v rámci profese, což je čím dál tím těžší. Protože i poptávka se proměňuje a lidé jsou zmítaní emocemi. Takže bych si teď přála ty nejobyčejnější věci. Aby se lidi mohli radovat třeba jen z toho, že jsou,“ ujišťuje Vanda Hybnerová.

Bába, babka, babička

„Pořád nejsem přesvědčená, že jsem babka,“ přiznává. „Dcera mi to nedaruje a pořád říká: Jdeme za babičkou. Ale je tady ještě moje maminka a jí se neříká prababička, ale babička. Takže já jsem takový mezičlánek,“ krčí rameny herečka a režisérka. Že má zrovna vnuka, si prý užívá, protože měla dvě dcery. I při svém nabitém programu hlídá. „Neskutečně mi to nabíjí baterky,“ usmívá se spokojeně Vanda Hybnerová.

autoři: Tereza Kostková , mis
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.