Kontakty se zvířaty mám někdy raději než s lidmi, přiznává Vanda Hybnerová

13. říjen 2020

„Jsem pražská holka a ta příroda ke mě postupně nějak přišla. Teď ji považuju za nutnost k životu,“ prohlašuje herečka v Blízkých setkáních.

„Nedovedu si představit, že bych přišla o ten kus země, o který se starám,“ ujišťuje Vanda Hybnerová v souvislosti se svojí rolí průvodce v televizním dokumentu o selských rodech.

„Když mě oslovili na tu Selskou krev, tak to pro mě byla velká radost. Těšila jsem se, že se setkám s lidmi, kteří to mají v krvi po generace a ne jako já deset let, kdy jsem si koupila domeček na Vysočině,“ popisuje Vanda Hybnerová, která si tam zřídila malé hospodářství.

Ráda pozoruje slepice

„Slepici považuju za strašně křehkýho, něžnýho a laskavýho tvora. Když se o ně začneš starat, tak tu lásku vrací a dají se ochočit, jako kterýkoli jiný zvíře. Pro lidi je to blbá slepice, ale ona blbá není. Někdy mám kontakty se zvířaty raději, než kontakty s lidmi,“ přiznává herečka, která provedla údajně „strašnou věc“.

„Jedna slepička nám onemocněla. Vyhřezla jí kloaka. Za normálních okolností by jí každej vzal na špalek a usekl hlavu. A my ji nechali za dva tisíce odoperovat. A ona, jako kdyby byla vděčná, snáší šťastně každý den vajíčko.“

Uznává, že je to extrém. „Kdyby měl člověk pět set slepic, tak by to asi nedělal, ale v rámci našeho malého hospodářství chceme učinit pár slepic šťastnejma proti všem těm chudinkám, co jsou v klecových chovech. Proti tomu se taky snažíme bojovat a vzít si pár těch nahatých slepic, aby viděly zelenou trávu,“ uzavírá.

Prožívala silně natáčení prvního dílu dokumentu? Je sedláctví řehole? Dá se skloubit zemědělství s hereckou profesí? Má vztah ke koním?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související