Moderátor Libor Bouček: Moje rozhlasová chvíle teprve přijde. Teď jsem v první řadě táta a to mě baví nejvíc

29. únor 2024

Vyrůstal v rozhlase a rád se sem vrací. „To, co dělám teď, jsem se naučil v Dismanově souboru. To bylo to nejkrásnější dětství, které mi rodiče mohli vybrat,“ vyznává se. V čem je specifický pořad Inkognito? Kdo vybírá hosty? Je pro něj lákavá některá jiná profese? Umí Vojta Kotek prohrávat? Co bude dělat, až nebude moderovat? Potřebuje vydělávat, nebo je skromným chlapcem? Proč Leoš Mareš nemoderuje sám svoji akci, poctu Haně Zagorové, a svěřil ji právě Liborovi?

„Člověk měl možnost poznat rozhlasovou práci a zúčastnit se natáčení absolutního klenotu, jakým byly inscenace, které režírovali pánové Horčička nebo Weinlich. Mně bylo tenkrát deset a stál jsem vedle pana Vinkláře nebo pana Švehlíka a viděl, jak pracují přes dým, který se linul ze všech popelníků, které zde tenkrát byly,“ vzpomíná Libor Bouček.

„Osvojil jsem si rozmlouvací techniku a naučili mě, že člověk musí přijít vždy připraven, to znamená, že nesmí nikdy nic podcenit. Taky mi říkali, že je důležité přijít vždy včas a mít dvě T: tužku a talent.“

Rozhlas teď nedělá rok. „Nevím, jestli mi chybí, spíš mě strašně baví. Je to unikátní médium v tom, že u něj můžeš dělat cokoli. Díky tomu je rádio nesmrtelné. Rozhlas miluju a fascinuje mě,“ říká Adéle Gondíkové v Radiocafé Vinohradská 12.

„Myslím, že moje rádiová chvíle teprve přijde. Teď jsem v první řadě táta a to mě baví ze všeho nejvíc. Jsem šťastný, že děti přišly ve chvíli, kdy na ně mám víc času. Říkám si, že některou práci možná odmítnu, protože mě bude bavit víc hrát si na medvěda. Jsem rád, že toto okénko můžu věnovat svým dvěma dětem,“ uzavírá Libor Bouček.

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.