„Za 22 let jsme se nepohádali.“ Lucie Borhyová a Rey Koranteng u Jana Čenského

28. březen 2021

V srpnu oslavíme 22 let v Televizních novinách na Nově, zavzpomínala moderátorka Lucie Borhyová, která přišla do studia se svým kolegou Reyem Korantengem.

„Já jsem beran a Rey lev. Někde četl, že těmto znamením to může klapat po pracovní stránce. Za těch 22 let jsme se nepohádali, ani neměli ponorku. Nikdo nám to nevěří. Spousta lidí si myslí, že jsme dokonce partneři. Ale máme rozdílné zájmy. V soukromí bychom se asi zabili,“ směje se Lucie Borhyová.

S Reyem v letadle bych se bála

Rey začínal na Nově jako moderátor předpovědi počasí. Vždycky ho lákalo létání. „Dodnes tak trochu poletuji. Je hodně práce, doba je složitá a mám tři děti. Ale pořád hraji šachy, s jedním kamarádem na internetu dokonce každý den.“ Lucie se létat bojí, do malého letadla by si Reyem nesedla. „Já si zacvičím, mám ráda golf, turistiku, malování, focení a cestování. Doby, kdy jsem řádila na plážích na diskotékách, jsou pryč. Teď je to škola, domácnost, vaření a práce.“

A jak dopadl závěrečný kvíz? Lucie přiznala, že se moc nerozčiluje, ale vadí jí nedochvilnost. „Ona to na sobě často nedá znát, ale já vidím, jak to v ní cuká. A nerada se pře o názory,“ dodává Rey. Potěší ji úplné maličkosti, třeba že svítí sluníčko a v práci je pohoda. Má ráda romantické filmy a komedie. A k obědu si dá nejraději kuře s bramborovou kaší nebo něco z indické kuchyně.

Mohou zasahovat do svých vstupů v Televizních novinách? Vídají se i mimo práci?

 

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související