Miluji připomínky! Režiséři už se přede mnou asi schovávají, směje se herečka Elizaveta Maximová

1. prosinec 2023

Načetla pro Dvojku zbrusu novou Četbu na pokračování podle knihy Petry Soukupové s názvem Věci, na které nastal čas. „Je to jedna z prvních četeb a nesmírně mě to bavilo. Zároveň jsem nečekala, že je to tak náročné,“ přiznává. Jaký je její původ a jak se dostala do Čech? Cítí se na letištích jako doma? Jaké měla dětství? Jak se měla původně jmenovat a kdo o jejím jménu v rodině rozhodl? A co teď připravuje?

Při načítání románu prý herečce radil režisér Petr Mančal. „Poradil mi, jak se mám připravovat i doma. A poslechla jsem ho, protože na první natáčení jsem přišla podpřipravená. To znamená, že jsem si to doma četla potichu i nahlas, ale nepoužívala jsem tužku. Jinak když zkouším třeba v divadle, tak si ze mě všichni dělají legraci, protože mám celý scénář popsaný. Tady jsem přišla bez tužtičky,“ vypráví Elizaveta Maximová.

Elizaveta Maximova

Na připomínky herečka reaguje pozitivně. „Já připomínky miluju! Mám pocit, že během zkoušení se přede mnou už režiséři schovávají, abych si za nimi nepřišla pro připomínky. Je pro mě důležité vědět, že si sebe navzájem vážíme a když to člověku občas ujede, snažím se nebrat si to osobně. Jsme v procesu práce a jsem proti tomu dost imunní,“ uzavírá herečka v Blízkých setkáních.

Elizaveta Maximova
autoři: Tereza Kostková , eh

Související