Michal Viewegh: Názory na vraždu. Čte Saša Rašilov

Během sázavské pouti na konci 80. let dojde k vraždě mladé učitelky. Co události předcházelo i co následovalo, s notnou dávkou ironie líčí a komentuje její kolega. Spolu s ní a jedním kamarádem totiž tvořili nerozlučnou trojici. Oba ji tajně milovali. A nebyli jediní... Autorova „vančurovská“ prvotina vystavěná na půdorysu detektivky dodnes okouzluje perfektním vystižením atmosféry malého městečka i jazykovou hrou a nesmlouvavým sarkasmem.

Čte: Saša Rašilov
Připravila: Marina Feltlová
Hudba: Jakub Rataj
Režie: Bela Schenková
Premiéra: 27. 3. 2022

„Ten příběh je smyšlený, pocity pravdivé,“ říká o knize sám autor. „Že jsou lidé často až nebezpečně rychle hotoví s názorem na cokoliv, toho si všímám už od doby, co jsem začal brát rozum. Pro malá města jako Sázava to možná platí dvojnásob. Všichni se tu trochu známe, ale máme pocit, že o druhých víme úplně všechno...“

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související