Kupodivu se nebojím hadů. Dokonce jsem moderovala i s krajtou na krku. Omeletky s Halinou Pawlowskou

31. říjen 2021

Čeho se nejvíc bojíte? Máte strach z hadů a pavouků, nebo se spíše děsíte stáří a chudoby? Dnešní Omeletky budou naplněny strachem a Halina Pawlowská prozradí, kdy se nejvíc bála.

Můj táta se nebál nikoho a ničeho, ale k smrti rád mě strašil. Takže vůbec nejsem po něm, ale bojím se všeho, přiznává Halina Pawlowská.

Vždycky když šel z vinárny noční krajinou podél řeky, připojilo se k němu ČUDO. Na sobě mělo velmi elegantní oblek, to tatínek viděl, když se zhmotnilo, a občas bylo průsvitné a zhmotňovalo se jen částečně. ČUDO šlo vždycky po hladině řeky a jeho nohy čeřily vodu. Čudo bylo náruživý kuřák. Vždycky chtělo po otci cigaretu. Tatínek mu ji dal a oheň šel pak sám nad řekou jako děsivá bludička. Jako důkaz duchovy existence nám tatínek vždycky ukazoval prázdnou krabičku od cigaret!

S krajtou kolem krku

Podle statistik existuje deset nejčastějších spouštěčů strachu. Lidé se prý nejčastěji bojí hadů, pavouků a švábů, bojí se temných sklepů, opuštěných skladů a jeskyní. Lidé se děsí, že by měli vystupovat na veřejnosti a že by měli přijít někam, kde nikoho neznají. Lidé také mají strach z výšek, ze tmy, z bouřky nebo z toho, že právě jejich letadlo havaruje. Hodně lidí se bojí, že je kousne pes, a skoro stejně lidí se bojí, že nepřežijí zubaře.

Já se kupodivu nebojím hadů… Jednou jsem měla na krku krajtu a moderovala jsem s ní módní přehlídku. Pak už jsem ale tak nějak trochu chraptěla, až sípala. A pak přiběhl její chovatel, sundal mi ji z krku, poplácal ji a něžně a pyšně řekl: ,Ale, že ta utahovala, co?‘

V zajetí hrůzy

V letadle se Halina Pawlowská bojí vždycky. Pamatuju si, jak jsem letěla do Kalifornie a děsně jsem obtěžovala, když byly turbulence. Pořád jsem chytala za ruku stevarda a chtěla jsem víc vína a víc pozornosti a zase víc vína a prášky a pak jsem se na toho stevarda skoro pověsila a plačtivě jsem zanaříkala: ,Já se tak strašně bojím!‘ Letadlo se v turbulencích třáslo jako blázen a stevard mi tiše řekl: ,Já taky!‘

V Omeletkách ještě zazní povídka posluchačky Ireny Chaloupkové Po třicítce single. Svoji povídku Truchlivo přečte Halina Pawlowská. Dozvíte se, čeho se nejvíc bojí hudebník David Kraus.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , opa
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.