„Kromě vaření neumím nic. Dlažbu pokládá žena,“ přiznává šéfkuchař Punčochář
Jídlo měl rád odmala a v mládí sbíral zkušenosti nejen doma, ale i ve světě. Dnes má vlastní restauraci a vaří tam s láskou.
„Jsem takový, že kdybych to neměl rád, tak bych to nemohl dělat. Kromě vaření neumím nic. Máme dům se zahradou a doma to máme rozdělené tak, že já vařím a moje paní třeba seká trávu nebo pokládá dlažbu,“ přiznává Jan Punčochář moderátorce Stáně Lekešové.
V cizí i vlastní restauraci ho prý dokáže nejvíc naštvat protivný číšník. „Opakuju jim každý den, aby se na lidi usmívali. Protože tím dávají najevo, že je rádi vidí.“ Důležité prý taky je, aby lidé odcházeli z jeho restaurace sytí, ale nepřejedení. „Když je jídlo dobře připravené, nemáte v žaludku kostku. Z opravdu dobrého jídla vám není nikdy extrémně těžko.“
Co je základem dobré omáčky? Co si myslí o české kuchyni? Užíval si místo v porotě pořadu MasterChef? Které země má rád? S jakými pocity chodí do jiných restaurací? Je hodně kritický?
Související
-
Pivo se u nás pilo jen o svátcích. Ani svíčková není jednoznačným králem, říká historik stravování
Česká kuchyně sklízí kritiku. Moučná jídla ale byla jejím erbovním znakem, připomíná Martin Franc. Jak se vyvíjela? Co se doopravdy jedlo na Vánoce? Proč byla čočka...
-
„Když pochopíte techniku, nepotřebujete recepty,“ uklidňuje Roman Vaněk
Pro Dvojku teď připravuje pravidelnou rubriku Na vidličce Romana Vaňka. Tentokrát byl ale hostem pořadu Blízká setkání. Moderátorka Tereza Kostková volala i jeho ženě.
-
Jak poznat dobrou restauraci? Odpovídá tetovaný šéfkuchař s michelinskou hvězdou Radek Kašpárek
Dříve se říkalo, že dobrou restauraci dělají dobré toalety. Platí to ještě dnes? Jak by mělo vypadat její menu? Otázky pro Radka Kašpárka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka