Kevin Costner. První pušku dostal v pěti letech! V Tanci s vlky naháněl 3500 bizonů

„Odjakživa jsem si představoval, jaké by to bylo, kdybych žil na Divokém západě,“ říká Kevin Costner, který se narodil 18. ledna 1955. Film Tanec s vlky si sám režíroval a málem v něm přišel o život, když natáčel scénu, kde běží na koni bez sedla ve stádu s 3500 bizony. Také vám představíme jeho dvě manželství a dozvíte se, jak to probíhalo, když v roce 2003 nečekaně vstoupil do restaurace v pražských Modřanech, kde manželé Kadlecovi slavili zlatou svatbu.

Láskou k westernu ho naočkoval jeho otec, který mu už v jeho pěti letech koupil první winchestrovku. S tou malý Kevin běhal po lesích a zažíval různá dobrodružství. Se svým bratrem a otcem vyráželi na lov a otec je učil věrnosti, přátelství a tomu, že když něco člověk dělá, musí to dělat na sto procent.

Jeho scény zpočátku vystřihovali

To si vzal malý Kevin k srdci a už v jedenácti letech se rozhodl zorganizovat slavnostní přehlídku jejich školy. Tehdy mu otec řekl: „Kevine, tohle nedokážeš.“ A syn mu odpověděl: „Tati, už mi nikdy neříkej, že něco nedokážu.“ A samozřejmě se mu to podařilo.

Když se mu do cesty postavily překážky, byl zvyklý je překonávat. Například jeho cesta k filmu nebyla lehká. Ačkoliv si v několika zahrál, vždycky byly jeho scény vystřiženy, ale to ho neodradilo a nakonec se stal jednou z největších hollywoodských hvězd.

autoři: Jan Kovařík , Tereza Stýblová , Jindřich Bíč
Spustit audio

Související