Když je fotr známej zpěvák, tak mu ty děti nezazpívaj, prohlašuje David Koller

18. prosinec 2020

„Kamarádi mi spočítali, kolik mám dětí a jak se jmenujou. A když to poskládáte za sebou, tak je to band,“ směje se hudebník a skladatel v Blízkých setkáních.

Má čtyři děti. Nejmladšímu synovi je rok a je skoro stejně starý, jako jeho vnuk. „Můj syn Adam má chlapečka Vincenta a ten je o dva měsíce starší. Těším se na to, až budou tak velký, že si spolu budou hrát,“ prohlašuje zpěvák. „Jsem táta nadoraz,“ dodává.

Potatili se?

„Když je fotr známej a zpěvák, tak mu ty děti nezazpívaj. Myslím, že mají přehnaný respekt z toho mýho povolání a je těžký z nich něco vydupat. Všichni sice hrajou. Musí. Na piano. To je takovej základ a vždycky se na to dá navázat. Přijde mi to fajn, a když to v nich zůstane, tak budu rád,“ uvažuje nahlas David Koller.

Jeho syn Adam hraje v kapele. „My si říkáme ty profesní věci bez obalu a hned, protože je to nejlepší. Pro mě je to důležitý. Vzory, které jsem měl já, jsou důležitý i dnes.“

Svoje písničky neposlouchá

„Celej život se s tím setkávám, je to moje zaměstnání. Když jsem byl naposledy na ušním, tak mi doktor řekl, že bych měl vyhledávat ticho. Je lepší si občas dát pauzu než něco hlasitýho. Všichni budeníci zkouší s hluchátkama, což jsou takový zatlumovače.“

„Moc muziku neposlouchám, jen když si na to vyhradím čas. Že bych chodil se sluchátkama na uších se svejma oblíbenejma kapelama, to nedělám,“ přiznává David Koller.

Jak to bylo s písní Medvídek? Těší se na Vánoce? Věří, že to bude příští rok lepší? Co plánuje?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.