Když funguje všechno doma, svět funguje jako celek. Profese je na druhé koleji, ujišťuje herečka Zuzana Vejvodová

26. leden 2023

Traumata z dětství nemá. „Čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, jak je pro mě zázemí a pocit rodinné harmonie základem všeho. Pokud ale člověk oplývá talentem, tak by to měl umět ztvárnit,“ poznamenává ke své roli v novém seriálu. O čem je projekt Nikdo? Považuje činohru za svoji parketu? Je pro ni divadlo důležitější než seriály? Jak se vraždí imaginární dýkou?

Přesto připouští, že jistým traumatem pro ni byl v dětství klavír. „Nebavilo mě to a vydržela jsem devět let. Jsem dnes ráda, že umím noty, ale taky jsem ráda, že jsem pro sebe objevila herectví. Naši mi nikdy nebránili v tom, co viděli, že mě naplňuje,“ vzpomíná.

„Když funguje všechno doma, tak svět funguje jako celek. Všechno, co souvisí s profesí, je na druhé koleji,“ rozebírá téma rodiny Zuzana Vejvodová.

Její postava Kláry Tejkalové v seriálu Jedna rodina ale nemá dobré zázemí. „Ona si tu situaci nevybrala a tím pádem se neprojevuje vždy jako bezproblémová. To je z hlediska herečky zajímavé. Baví mě, že se seriál jeví jako humorný, ale vlastně se dotýká něčeho, co může být velmi náročné a komplikované,“ uzavírá v Blízkých setkáních herečka.  

autoři: Tereza Kostková , eh

Související