David Novotný o roli v seriálu Kukačky: Nemůžete se připravit na to, že vám vymění dítě

22. leden 2021

Herec David Novotný exceluje v seriálu Kukačky jako otec jednoho z vyměněných dětí. „Na natáčení jsem se těšil, to téma je pro mě  zajímavé,“ vzpomíná v Blízkých setkáních.

Seriál je inspirován skutečnou událostí záměny dětí v třebíčské porodnici. „Na natáčení jsem se opravdu těšil, protože mám čtyři děti a vyvolat si představy, co by dělala moje postava, jak by se v té situaci zachovala žena, jak muž, mi připadalo velmi zajímavé. Rychle jsem ale zavrhl představu, jak bych skutečně reagoval, kdyby mi někdo vyměnil dítě. Myslím, že na takovou situaci připraven být nemůžete,“ vysvětluje herec.

Muž jde po vlastní krvi

„Myslel jsem, že ženy jsou mnohem více připoutané k dítěti, co odnosí v pupíku a nebudou ho chtít takzvaně pustit. Ale zřejmě je to jinak, nevím,“ přiznává. „Připadá mi, že mnohem hůře se loučí s tím dítětem, o které se starají a které krmí. To mě překvapilo. Zatímco muž, protože je ješitný, jde víc po DNA lince. Jde prostě po vlastní krvi,“ vysvětluje David Novotný.

Jak se mu hrál táta motorkář? Jsou mu jeho čyři děti podobné? Hraje ještě svůj oblíbený fotbal?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.