Když mluvím o svém synkovi, chce se mi dojetím plakat. A nestydím se za to, ujišťuje herec Matěj Hádek

11. leden 2023

Čerstvého otcovství si prý užívá každý den. „Těším se, až to bude parťák. Nikdy jsem neměl auto na vysílačku nebo autodráhu a těším se, až si to koupím pro kluka,“ žertuje herec. Hrálo se mu dobře s kolegyní Simonou Babčákovou? Chybí u nás dobré komedie? Podařilo se mu zahrát si ve filmu sci-fi? Má respekt z potápění? Kvůli kterému filmu se naučil jezdit na koni? Cítí se dobře v sedle? A bez něj?

„Jak to zatím probíhá, podařilo se mi přirozeně přehodit výhybku. Užívám si to,“ popisuje pocity novopečeného rodiče. Je to podle něj přenosná zkušenost?

„V synovcích a neteřích vidí člověk trochu sám sebe. Vidím je strašně rád, a čím jsou starší, tím je náš vztah bohatší. Ale s vlastním synkem je to úplně jiná hra. Dojímá mě to tak, že když o tom teď mluvím, tak se mi chce plakat. A nestydím se za to.“

Říkali mu, že malé dítě je fuška a změní se mu život. „Cítím, že se mi přehodily priority. Ale zatím mi to připadá víc radost než starost,“ svěřuje se.

Matěj Hádek si teď zahrál ve filmu Přání k narozeninám. „Hraju tam chlápka, o kterém ostatní říkají, že je to akvarijní rybička, protože má krátkodobou paměť. Musím říct, že jsem se v některých situacích vnitřně koupal,“ směje se herec.

autoři: Vasil Fridrich , eh
Spustit audio

Související