Jsem kovářovic kobyla. Na svoje vlasy nemám čas, usmívá se Petra Měchurová, držitelka kadeřnického Oscara

10. říjen 2023

Jaké jsou současné trendy v kadeřnictví? „Hlavní inspirací jsou herci a celebrity. Pořád je to ale všechno možné, včetně zesvětlování. Teď se třeba na večírky nosí nagelované vlasy dozadu,“ popisuje v Blízkých setkáních. Má ráda, když přijde klient s fotkou účesu? Co jsou elektrické nůžky? Proč se rozhodla rekonstruovat svůj salon? Chtěla být kadeřnicí odmalička? Jaká kritéria musí splňovat její nový zaměstnanec?

Jsou dnešní technologie barvení či odbarvování lepší a k vlasům šetrnější? „Je to pořád chemie. Ale není to tak dramatické a člověk se nemusí bát. Trvalá se pořád vrací, ale kadeřníci ji nechtějí moc dělat. Vlasy se musí dobře natočit a jde také o to, aby to splnilo očekávání klienta. Někdo si totiž myslí, že vlasy budou vypadat jako natočené kulmou. A to se nestane,“ ujišťuje Petra Měchurová.

A jak to má s vlasy a účesem ona sama? „Na moje vlasy není moc času. Jsem taková kovářovic kobyla. A mám svoje specifika. Ač jsem kadeřník, myji si vlasy skoro každý den a foukám minimálně. Proč? Vlasy by se neměly mýt každý den, i když některé to potřebují, protože se hodně mastí. Obden je ideální. A foukání nedělá dobře vlasové pokožce. Pro regeneraci vlasů je základem šampon a maska nebo kondicionér,“ radí držitelka kadeřnického Oscara.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související