Jíst něčí koule se prostě nedělá, prohlašuje šéfkuchař Forejt. Sám chce vařit z muchomůrek

Miluje netradiční a zábavná jídla. Proto by rád vařil i z muchomůrek červených. Co by naopak nevařil a ani nesnědl, prozradil Přemysl Forejt Tereze Kostkové v Blízkých setkáních.

Má touhu ve své restauraci vařit jídla z muchomůrek. Nápad se mu prý zrodil v hlavě, když zjistil, že jsou v určitém období a stadiu jedlé. „Bylo by skvělý mít je na jídelním lístku. Je to jako japonská ryba fugu. Je to dobrodružství, když můžete jíst něco, co vás může zabít.“

„Já bych muchomůrku chtěl hrozně ochutnat. Ale zatím jsem nenašel mykologa, co by do toho šel,“ přiznává Přemysl Forejt. „A už i vím, jak by se ten recept jmenoval: Inspirováno přírodou, testováno na lidech,“ dodává šéfkuchař.

Ke spoustě jídel jsem se musel projíst

V dětství prý kromě těstovin s kakaem skoro nic nejedl. „Ke spoustě jídel jsem se musel projíst. Když jsem jako malý viděl tlustý bůček, chtělo se mi plakat. Dnes ho miluju,“ přiznává známý šéfkuchař.

V jedné kuchařské soutěži musel jako porotce ochutnat býčí žlázy: „Z principu se mi to nelíbí. Jíst něčí koule, to se prostě nedělá. To nemůžu tomu chlapovi udělat. Jsem si stoprocentně jistý, že k tomuto jídlu se nikdy neprojím,“ ujišťuje Přemysl Forejt.

Proč by nikdy nepřipravoval jídlo ze zmrazené ryby? Proč má v restauraci motýly? A hraje ještě na violoncello?

autoři: Tereza Kostková , mis

Odebírat podcast

Související