Jak na to, aby vám bramborový salát rychle nezkysnul? Radí šéfkuchař Radek David

Radek David
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Radek David

„Není to žádná věda. Bramborový salát se nemusí dělat den dopředu, ale klidně i na Štědrý den.“ Pár dobrých rad navíc přidal šéfkuchař Radek David.

„Chyba je míchat salát vařečkou nebo holou rukou. Nikdo si nevezme rukavice, všichni ochutnávají rukama a bakterie z pusy se tak dostávají do salátu. Ten pak rychle zkysne,“ radí Radek David v Blízkých setkáních Tereze Kostkové.

„Když dáváte cibuli do salátu, ponořte jí na 10 sekund do vroucí vody. Nebude pak štiplavá a salát nebude kysnout,“ doporučuje. „Já do bramborového salátu přidávám zelené jablko Granny Smith. Je správně kyselé a křupe. Po červených jablkách je zase moc sladký.“

Jakou delikatesu si dává na štědrovečerní tabuli? Kdo u nich doma peče cukroví? A jaký je fígl při pečení chleba?

Spustit audio

Související