Jak na to, aby vám bramborový salát rychle nezkysnul? Radí šéfkuchař Radek David
„Není to žádná věda. Bramborový salát se nemusí dělat den dopředu, ale klidně i na Štědrý den.“ Pár dobrých rad navíc přidal šéfkuchař Radek David.
„Chyba je míchat salát vařečkou nebo holou rukou. Nikdo si nevezme rukavice, všichni ochutnávají rukama a bakterie z pusy se tak dostávají do salátu. Ten pak rychle zkysne,“ radí Radek David v Blízkých setkáních Tereze Kostkové.
„Když dáváte cibuli do salátu, ponořte jí na 10 sekund do vroucí vody. Nebude pak štiplavá a salát nebude kysnout,“ doporučuje. „Já do bramborového salátu přidávám zelené jablko Granny Smith. Je správně kyselé a křupe. Po červených jablkách je zase moc sladký.“
Jakou delikatesu si dává na štědrovečerní tabuli? Kdo u nich doma peče cukroví? A jaký je fígl při pečení chleba?
Související
-
Zdeněk Pohlreich: Zvažuju účast v prezidentské volbě
Je populární a pragmaticky prohlašuje, že zvládnout oblibu není jednoduché. Slávu známého gastronoma evidentně nezvládl ani zloděj, který ho nedávno okradl.
-
Rybí polévka: Který recept je ten nejlepší?
Jak s rybí polévkou souvisí polévka hrachová? Kdo vaří štědrovečerní rybí polévku u Vaňků? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Vaněk.
-
„Kromě vaření neumím nic. Dlažbu pokládá žena,“ přiznává šéfkuchař Punčochář
„Jídlo je můj život,“ prohlašuje známý kuchař v Blízkých setkáních na Dvojce. Zkušenosti sbíral u ploten doma i ve světě. Dnes má vlastní restauraci a vaří tam s láskou.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.