Je to silně autobiografická zpověď novináře, uvádí svoji novou knihu spisovatel Tomáš Etzler

30. říjen 2023

Je bývalým novinářem, dnes spisovatelem. Kniha Novinářem v Číně 2 s podtitulem Nezešílet! popisuje jeho osobní dramatické zážitky. „Psaní mi pomáhá se s tím vyrovnat,“ přiznává. Najde se v jeho poslední knize pozitivní kapitola? Jak vidí současnou Čínu a je pro svět reálnou hrozbou? A jak se dostal na privátní koncerty a večírky s Robbiem Williamsem?

„Jedna psycholožka mi kdysi řekla, že jsem prožil pět životů a teď se s tím musím naučit žít. A já teď hlavně chci těch pět životů napsat.“

„Čína je hotová (Novinářem v Číně 1 + 2). Je to silně autobiografická zpověď novináře, který tam sedm let působil na plný úvazek. Ale já jsem prožil spoustu věcí i v USA, kde jsem měl zajímavé osmileté období. Začal jsem proto pracovat na projektu, kterému říkám Americké roky a myslím, že to budou také dva díly,“ popisuje autor a bývalý novinář.

„Čím dál víc také koketuji s dalším projektem, kterému říkám Ostravské roky, protože vyrůstat v komunistické Ostravě v 70. a 80. letech byl také celkem zážitek. Celé je to vlastně moje autobiografie psaná pozpátku,“ uzavírá Tomáš Etzler.    

autoři: Tereza Kostková , eh

Související