Je k nám hercům velmi vnímavý, pochvaluje si Tereza Brodská citlivou režii Pavla Ondrucha

11. leden 2024

V Brně vystudoval herectví a v Praze režii. „Naštěstí pro české divadlo jsem přestal hrát. Jsem totiž typ herce mimořádně originálního,“ směje se Pavel Ondruch. Tereza Brodská jeho herecké zkušenosti oceňuje. Proč se před lety stáhla z divadla? Vrátí se zpět na prkna? Jaké podmínky má k tomu, aby na roli kývla? Jak Pavel Ondruch vzpomíná na režírování Hany Maciuchové? Co soudí o televizní komedii Smysl pro tumor?

„Díky svým hereckým zkušenostem je k nám hercům velmi vnímavý. Možná víc, než jiní režiséři,“ komentuje vzájemnou spolupráci herečka Tereza Brodská, která se po 22 letech nechala přemluvit, aby se opět postavila na divadelní prkna v inscenaci Nadechnout se života, kterou uvádí Divadlo Ungelt. Věděla jsem, že se tam chci vrátit, dodává.

„To prostě musíte vidět,“ zve do hlediště posluchače i návštěvníky Radiocafé Vinohradská 12 umělecký šéf a dramaturg Ungeltu Pavel Ondruch, který stále hledá nové a nové hry.

„Čtu vlastně pořád a člověk se tím musí probírat jako klestím. Napsat dobrou hru je obtížné, i když si spousta lidí myslí, že je to snadné. Nadšených grafomanů je hodně. A já si říkám: To je odvaha tohle napsat a ještě mi to poslat! Ale vždycky to dočtu, protože bych nerad podlehl pýše,“ uzavírá v Blízkých setkáních Pavel Ondruch.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související