Jan Vaněk: Úsměv psa. Krimi thriller o dramatickém setkání penzisty s uprchlým recidivistou

7. listopad 2021

Po smrti manželky a milovaného psa prodává čerstvý důchodce Horáček byt v Praze a stěhuje se na penzi na Šumavu. Od svého života už nic nečeká. Nejméně ze všeho pak dramatický boj o život s nebezpečným recidivistou.

Osoby a obsazení: Horáček (Petr Pelzer), starosta (Miloš Hlavica), hostinská (Hana Doulová-Krobotová), dr. Loučka (Bořivoj Navrátil), Bedrna (Jan Szymik), stěhovák (Petr Bednář), veterinářka (Milena Steinmasslová), pumpařka (Zdeňka Sajfertová), Souček (Jan Novotný), kapitán Zmrzlý (Jan Vlasák), hlasatelka (Renata Volfová), v dalších rolích Petr Šplíchal, Jiří Litoš, Josef Plechatý, Ladislav Reich, Dagmar Podlešáková a Claudine Končinská
Dramaturgie: Hynek Pekárek
Zvuk: Milan Křivohlavý
Zvukové efekty: Petr Šplíchal
Zvuková spolupráce: Jitka Kundrumová
Režie: Vlado Rusko
Natočeno: v roce 2004
Produkce: Dana Reichová

Autorem původní rozhlasové detektivní hry Úsměv psa je Jan Jarmil Vaněk, zkušený autor soudniček, detektivních povídek a fejetonů. Jeho povídka Milostný ptačí zpěv dostala v roce 2011 od České asociace autorů detektivek cenu Havran za nejlepší detektivní povídku roku.

Text hry Úsměv psa získal spolu s hrami Orfeova píseň (Věra Mašková) a Operka (Vlastimil Venclík) III. cenu ve vyzývací autorské soutěži Cena Českého rozhlasu 2002.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související