I když jsem v MasterChef za kata, soutěžící mě mají rádi, pochvaluje si šéfkuchař Radek Kašpárek
„Nikdy mě nenapadlo, že bych pořad moderoval. Měl jsem z něj velký respekt a z prvních dílů jsem byl nervózní. Pak to opadlo a teď už na plac chodím s radostí,“ říká kuchař a jeden z porotců. Sleduje osud výherců soutěže MasterChef? Proč má rád zvěřinu? V jaké fázi je jeho nová restaurace a v čem bude jiná? A jak si doma připravit skořicové šneky?
„Přísní jsme, protože chceme vybrat toho nejlepšího,“ vysvětluje Radek Kašpárek. „Od prvního dílu má každý z nás svoji roli. Já jsem ten přísný a korektní. Přemek (Forejt) je ten mladý a rozlítaný. Honzík (Punčochář) je ten bonviván, který miluje jídlo. Myslím, že každému z nás role sedí.“
„I když jsem v roli přísného kata, nestalo se mi, že by si na mě některý soutěžící vypěstoval averzi, kterou by potřeboval ventilovat na sociálních sítích. Naopak, i když jsem ten přísný, mám se soutěžícími pěkné vztahy a mají mě rádi.“
Natáčení prý velice prožívá. „Když je dobojováno a vyhlašuju vítěze, je to adrenalin,“ uzavírá Radek Kašpárek v Blízkých setkáních.
Související
-
Jeho michelinská hvězda budí závist. „Koukají na mě skrz prsty,“ krčí rameny šéfkuchař Kašpárek
Jeho restaurace se chystá obhájit prestižní michelinskou hvězdu. „Nechci, aby to vyznělo namachrovaně, ale udělali jsme změny, které nás zase posunuly,“ ujišťuje šéfkuchař.
-
I z klasické literatury se dá udělat menu. Přemysl Forejt servíruje v Entrée Erbenovu Kytici
Vítěz ankety Zlatý kuchař, objev roku 2019, jeden z porotců MasterChefa. Přemyslu Forejtovi přibyla i nová tetování. Patří mezi ně zelenina a velký motýl na hrudi.
-
K řízku přidejte do trouby i krajíc chleba, prozrazuje fígl porotce soutěže MasterChef Jan Punčochář
Lásku k řízku získal od maminky. „Když je dobrý a křehký, je to nejlepší nedělní potěšení.“ Blízká setkání s šéfkuchařem Janem Punčochářem moderuje Tereza Kostková.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.