Jeho michelinská hvězda budí závist. „Koukají na mě skrz prsty,“ krčí rameny šéfkuchař Kašpárek

6. listopad 2020

Jeho restaurace se chystá obhájit prestižní michelinskou hvězdu. „Nechci, aby to vyznělo namachrovaně, ale udělali jsme změny, které nás zase posunuly,“ ujišťuje šéfkuchař.

„Pokud za to získáme nějaké ocenění, budeme rádi. Ale hlavně, my si té jedné michelinské hvězdy nesmírně vážíme. Je to masakr, zážitek… Je to prostě takový Oscar,“ usmívá se spokojeně Radek Kašpárek.

Nepřející atmosféra

„Budu mluvit otevřeně. To, že Field získal rok a půl po otevření michelinskou hvězdu způsobila, že na mě gastroscéna kouká skrz prsty. Mně je to jedno, nedělám nic špatného, jen se snažím dělat to nejlepší pro českou gastronomii. Pokud to někomu vadí a závidí, je to jeho problém a já s tím nic neudělám.“

Ve světě je to jiné. „Bohužel, to jsou Čechy. Zato ve světě špičkoví šéfkuchaři drží při sobě a navzájem se propagují. U nás tomu tak není. Jestli je to někomu nepříjemné slyšet, tak je mi to jedno. Nemůžu za to. Otevřel jsem si restauraci proto, aby byla nejlepší. Nebudu ji kvůli okolí dělat průměrnou! To po mně nikdo nemůže chtít a nikdy to taky neudělám,“ prohlašuje šéfkuchař.

Proč se i letos rozhodl vařit pro nemocnice? Jak prožíval svoji roli v soutěži MasterChef? Bylo to náročné nebo zábavné? Těší se na dalšího potomka?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související