Herec Václav Jílek o podcastu Máme jasno: S Aničkou Kameníkovu jsme byli civilní a mohli improvizovat

23. říjen 2023

Máme jasno. To je nový komediální podcast na Dvojce. „Vždy začínáme tím, že s mojí hereckou kolegyní Aničkou Kameníkovou jedeme v autě a v rádiu slyšíme, že přistálo UFO,“ uvádí Václav Jílek. Kde a jak začínal s herectvím? Kudy vedla jeho profesní dráha? A do jaké míry ho ovlivnily začátky v Dismanově rozhlasové souboru?

Na poli přistálo UFO. „Přijedeme na místo a potkáme tam různé subkultury lidí. Jedni jsou myslivci, druzí podnikatelé a každá skupina mluví svým jazykem a má svoji pravdu. My vždycky chceme jen vidět ufony, zatímco oni říkají ta svá dogmata,“ přibližuje Václav Jílek stručně obsah hraného komediálního podcastu o světech v bublinách aneb V cizí bublině jsi vždycky za ufona. 

„S Aničkou Kameníkovou jsme byli civilní a mohli si dávat věty tzv. do úst. Ale naši perfektní kolegové jako Ondra Brousek, Petr Vaněk, Petr Stach, Lucie Pernetová museli dodržovat přesně text, aby to skvěle zapadlo.“

„Každá skupina lidí měla něco do sebe, že se při ní člověk zasmál. Ale ať si dnes (pondělí 23.10.) večer udělají posluchači obrázek sami,“ uzavírá herec Václav Jílek.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související