Grandhotel Pupp. Šest generací Puppů mělo dost energie, síly a financí své vize uskutečnit
Karlovarský Grandhotel Pupp je úspěšným pokračovatelem pohostinské tradice, která se zrodila před více než třemi sty lety. To se o mnoha hotelích na světě říct nedá. Jeho příběh je provázán s karlovarskou rodinou Puppů a je dokladem jejich vytrvalosti a obchodní zdatnosti. Šest generací Puppů mělo vždy jasnou vizi prvotřídního hotelu a dost energie, síly a financí své vize uskutečnit. Osud hotelu je poznamenán vzestupy i pády, které jakoby odrážely osudy naší země.
Související
-
Grandhotel Pupp: Nabízí skvělou kuchyni
Kdy karlovarský hotel vznikl a co všechno nabízí? Co nejlepšího tam šéfkuchař jedl? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.
-
Dějiny kuchyně: Karlovarský hotel Pupp prožíval v 50. letech nejkritičtější éru celé své existence
50. léta pak byla i pro české hotely a restaurace skutečně krutá. Dovedete si představit, co byste našli na jídelním lístku karlovarského hotelu Pupp 16. srpna 1950?
-
Aleš Háma: Nejhorší, co se člověku může přihodit, je absence nadhledu a sebereflexe
Aleš Háma pochází z Karlových Varů. Jeho otec byl ředitelem Grandhotelu Pupp. Z dětství si prý pamatuje elegantní vůni a ticho. Zrodila se tu ale i jeho vášeň pro jídlo.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.