Dracula. Slavný horor Brama Stokera, který se stal klasikou žánru

Dracula se stal klasikou hororu. Dnešním jubilantem ovšem není slavný upír, ale román, který o něm vyšel právě 26. května, před sto čtyřiadvaceti lety. Napsal Petr Váně. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Doslova obletěl celý svět, ať už ve své původní knižní podobě, nebo jako film, muzikál, či divadelní hra. Dracula je asi nejvlivnějším dílem, které určilo další vývoj hororového žánru do podoby, v jaké ho známe dnes.

Řekneme si něco o tom, kdo byl skutečný kníže Drákula, kdo se promění v upíra, jak řádili upíři u nás a samozřejmě také jak se takový upír pozná a zneškodňuje.

V dalších Příbězích z kalendáře se přeneseme do doby druhé světové války. Jediný výbuch tehdy otřásl celým světem.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 12. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související