Divoký špíz ze zvěřiny

23. září 2016

S chladnějším počasím si vaše tělo žádá výživnější stravu. K podzimu tak patří nejen zabíjačky, ale i zvěřina. Zvěřina je chuťově neobyčejné maso a bát se jeho přípravy nemusíte. Až vaše dobrota provoní až k sousedům, buďte pozorní, aby na vás zbylo.

Ingredience:

20 dkg mladé zvěřiny z kýty nebo hřbetu
20 dkg vepřové kýty
15 dkg anglické slaniny
10 dkg cibule
15 dkg žampionů (hlavičky)
1 dl bílého vína
sůl
pepř
bobkový list
tymián
olej

Příprava:

1. Maso si můžete připravit taky tak, že ho nejprve nařežete na silnější plátky, lehce naklepete a pak teprve nařežete na kostky. (Pokud nebylo maso předem naloženo se solí, můžete ho lehce osolit a okořenit pepřem. Maso ze zvěřiny můžete kombinovat z bílým masem z prsíček kuřete, krůty.)

2. Na jehlu napichujte kousky zvěřiny a hned dejte plátek uzené slaniny nebo anglické slaniny nebo uzený bůček. Pak kousek cibule a bílé maso. Jehlu pak doplňte libovolnou kombinací kousků zeleniny (např. paprika, rajčata, plátky cukety, kolečky okurky), kousků ovoce (např. tenké plátky oloupaného jablka, ananas, vypeckovaná višeň), žampionů, plátků klobásy

3. A šup do trouby a v případě, že máte možnost grilovat, šup se špízem na gril (špízy můžete taky zabalit do alobalu).

Pošlete nám svoje recepty na e-mailovou adresu rano@rozhlas.cz. Vybrané recepty odvysíláme vždy v pátek po 5:00.

autor: jkč
Spustit audio