Dan Bárta: Zpěvák by předstírat neměl

4. září 2018

Sexy Dancers, projekt Illustratosphere nebo J.A.R. A taky muzikály. K těm se ale zpěvák Dan Bárta už vracet nechce. A je si prý definitivně jistý, že to platí.

„Usoudil jsem po čase, že nejsem herecký typ. Že mě víc baví stát na tom pódiu za sebe a zpívat věci, který jsem si napsal. A dělat s lidmi, se kterými chci, což muzikál leckdy neumožňuje,“ svěřuje se Dan Bárta.

„Taky je tam hodně hraní, tedy předstírání, což je přesně ta věc, která mi moc nejde. Vytvořil jsem si kdysi jako zpěvák takové polodogma, že zpěvák by předstírat neměl, pokud není génius nebo virtuóz. A to já nejsem.“

„Muzikálu jsem byl přesycený. Ale jsem strašně rád za tohle období. Naučil jsem se tam spoustu věcí. Minimálně tvrdě pracovat. Tím bych to uzavřel s tím, že si myslím, že se to už v životě nestane, i když to 'nikdy' se mi nechce říkat moc nahlas.“

Na čem teď Dan Bárta pracuje? Byl ve škole protekčním dítětem? Kdy a proč začal fotit vážky?

autoři: Vladimír Kroc , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.