Cítím se jako Beyoncé, směje se Besky, čerstvá vítězka soutěže MasterChef
Zvítězila v prestižní soutěži amatérských kuchařů. Přesto je skromná. „Jsem amatér, který se pořád učí,“ prohlašuje o sobě Veronika Danišová alias Besky. Všechny díly Blízkých setkání najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas.
„Ještě jsem to všechno nestihla vstřebat, ale cítím se jako taková Beyoncé. Měla jsem spoustu pozvání, setkání a byla jsem stále v běhu. To, že mě lidé poznávají na ulici je neuvěřitelné,“ prohlašuje nadšeně.
Vidět se v televizi pro ni ale nebylo na druhou stranu moc příjemné. „Musela jsem to rozdýchávat a cítila jsem se trapně. Asi bych teď spoustu věcí změnila, ale po boji je každý generálem,“ uvažuje.
Velké tajemství
Svoji účast v soutěži prý Besky přísně tajila. „Neřekla jsem to nikomu. Věděli to jen ti nejbližší. Proč? Nevěděla, jsem, jak skončím a nechtěla jsem být za blbku, když skončím třeba padesátá,“ vysvětluje a přiznává, že do soutěže se velice toužila přihlásit.
„Milovala a zbožňovala jsem MasterChefa. Sledovala jsem všechny řady a nemohla jsem odolat,“ uzavírá Veronika Danišová v Blízkých setkáních.
Recept na kokosové kuličky
Besky přidala i jeden osvědčený recept: Potřebujete 30 oloupaných mandlí, 250 dkg strouhaného kokosu a kondenzované mléko. 200 g kokosu smícháte s kondenzovaným mlékem, vytvoříte kuličky, do kterých vmáčknete mandli a obalíte v kokosu. Pak dáte do chladničky. Podrobnosti naleznete v audiu.
Co si počne s výhrou? Kolik lidí ji sleduje na sociálních sítí? Je těžké být v kuchyni inovativní? Co má společného s Norskem? Jaké má plány a sny?
Související
-
Mirka van Gils Slavíková je nekompromisní porotkyní: Věřte, že umím rozbrečet!
Znáte ji ze soutěže Peče celá země. „Přála jsem si, aby k nám ta soutěž došla. Nabídka na casting mě rozplakala. Splnil se mi sen,“ vzpomíná vynikající cukrářka. Neváhala.
-
Stres do kuchyně nepatří. To se pak krémy srážejí a těsto nekyne, radí cukrář Josef Maršálek
„Cukrářem jsem chtěl být od tří let. A rodiče dělali vše pro to, abych jím nebyl,“ prozradil v Radiocafé známý pekař a cukrář.
-
Na svého dvouletého syna jsem pyšný. Jednou z něj bude kuchař, tvrdí šéfkuchař Ondřej Slanina
Má dva syny a mladší Honzík s ním vaří už teď. „Mám z toho obrovskou radost,“ přiznává host Terezy Kostkové v Blízkých setkáních.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.