Červená řepa a hodně lásky. Ukrajinský boršč z Prahy hojí stesky po domově a chutná místním i turistům
Malá keramická zelená miska a uvnitř je výrazně červená polévka. Zdobí ji kopeček kysané smetany a čerstvý kopr. To je pravý ukrajinský boršč, který vaří v malém bistru v Praze na Vinohradech. Tradiční ukrajinské jídlo dalo název i celému podniku. Bistro se jmenuje se The Boršč a i my jsme se přišli podívat, jak specialita zákazníkům chutná. Lidé si podnik přejmenovali a říkají mu lidově Boršárna.
Rok ve válce
Unikátní svědectví o konfliktu na Ukrajině. Čtyřdílné vyprávění, na jehož počátku byly telefonické hovory Jana Pokorného a Martina Dorazína.
Související
-
Mám dar, že si dovedu představit chutě dopředu, myslí si Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař
Je hitem na sociálních sítích, kam dává videa s krátkými postupy, jak uvařit to či ono. „Nechci lidem krást čas tím, že minutu krájím cibuli,“ říká v Blízkých setkáních.
-
Na talíři se ukáže, co jsi za člověka. Osobnost je v jídle určitě skrytá, míní Zdeněk Pohlreich
„Já už jsem takový emeritní kuchař. Nevařím a nechybí mi to. Užil jsem si toho dost. Mám rád to prostředí, ale že bych chtěl být v kuchyni od rána do večera, to ne,“ říká.
-
Víte, jak připravit správná míchaná vejce? Jak na to radí kuchař Filip Sajler
Zdá se vám, že udělat míchaná vajíčka je něco rychlého a jednoduchého? „Naopak, je to velká věda,“ ujišťuje kuchař, známý z televizního pořadu Kluci v akci.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka