Víte, jak připravit správná míchaná vejce? Jak na to radí kuchař Filip Sajler
Zdá se vám, že udělat míchaná vajíčka je něco rychlého a jednoduchého? „Naopak, je to velká věda,“ ujišťuje kuchař, známý z televizního pořadu Kluci v akci. Chodí do práce rád? Jak a proč se stal automobilovým závodníkem? Má oblíbenou rychlost? Jak reagoval na trend veganství? Je vegetariánská kuchyně dražší a složitější?
Jak na míchaná vejce? „Určitě máslo a pomalinku míchat na pánvičce při nízké teplotě. Je potřeba je předem dobře rozšlehat a někdy se do toho dává i smetana, aby to bylo hedvábnější. Ta vajíčka by měla být dobře vymíchaná. Je třeba pracovat opravdu pomalinku, stát u toho a hlavně nikam nepospíchat. Vaření je o klidu. Nikam nepospíchat!“
Je rád, když mu někdo uvaří? „Jsem šťastný. A když je to super, tak o to lepší. Žena vaří skvěle, ale doma víc vařím já.“ Radil jí někdy při vaření? „Diskuse o určitých věcech u nás byly, ale já jí do toho nemluvím. Vaří výborně, ale kdyby se na něco zeptala, tak jí samozřejmě rád poradím,“ odpovídá se smíchem Filip Sajler.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.