Boxer Lukáš Konečný má Covid-19. „Beru to tak, jak to běží,“ říká v rozhovoru přes internet

23. březen 2020

Přestože byl mistrem světa ve velterové váze a teď trénuje, onemocněl koronavirem. Jak to snáší? Na dálku odpovídal v Blízkých setkáních Tereze Kostkové.

„Jsem pozitivní na Covid-19 a jinak mi není nic. V kondici jsem pořád,“ prohlašuje boxer Lukáš Konečný. Nakazil se od svěřence, kterého trénuje.

Jak probíhá vyšetření doma?

„Zdravotníci přijeli ke mně domů, udělali mi výtěr z nosu a úst. Čekal jsem dva dny na výsledky a pak mi sdělili, že jsem pozitivní. Jsem teď zavřený doma, jinak se nic nezměnilo.“ Pořád se prý cítí dobře. „Mohl bych jít trénovat nebo běhat, ale nemůžu.“ Snáší onemocnění jako bývalý boxer líp?

„Nebude to životosprávou, protože zbaštím všechno. Asi je to sportem. Myslím, že pohyb je v tomhle hodně prospěšný.“ Dostat se do kondice není prý problém. Že by jeho další svěřenci ztratili kondici po dobu jeho absence, se nebojí. „Pokud pohyb máte pravidelný, tak ani delší výpadek není nic zásadního.“

Epidemie ho zasáhla i jako podnikatele

Epidemie ho tak víc zasáhla jako podnikatele v pohostinství. „V tuhle chvíli je to pro nás velice tíživá situace. Ale je spousta lidí, pro které je to ještě závažnější,“ přiznal. „Teď jsme všichni doma, ale bereme to tak, jak život běží. Věříme v dobré vyústění a nehroutíme se z toho. Život jde dál a vždycky se najde nějaké řešení.“

Proč se rozhodl skočit do podnikání v pohostinství? Umí vařit? Jak dlouho lze být na sportovním vrcholu? Proč se mu přezdívá chirurg? Koho teď trénuje a na koho je pyšný? Jeho dcery nechtěly do ringu?

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související