Bára Kodetová: Nebojím se, že bychom krizi nepřežili. Jsme neuvěřitelně schopní a životaschopní

31. březen 2020

„Zvažovala jsem předem tón tohoto rozhovoru. Do jaké míry by měl být optimistický, do jaké pesimisticky a kde je ta hranice. Všichni jsme na tom podobně,“ soudí herečka.

„Myslím na všechny ženy, které se starají o děti, rodiče, prarodiče. A musí vydržet své partnery, kteří se cítí, jak se cítí. Pro mnoho rodin to bude velká zátěž. Apelovala bych, aby rozvody začaly řešit až dva měsíce po krizi. Teď bychom měli být všichni hlazení a hájení,“ je přesvědčená Bára Kodetová.

„Myslím na každého, kdo přišel o práci. Na matky samoživitelky, které to musí zvládat. Já v tento národ věřím. Myslím, že jsme neuvěřitelně schopní a životaschopní. Divím se a ptám, proč vláda nevyužije potenciál tohoto silného národa. Mezi námi je tolik báječných lidi.“

Pevné nervy všem!

„Nebojím se, že bychom nepřežili tuto krizi, nemoc a omezení. Ale bojím se toho, co nastane, až to skončí,“ svěřila se moderátorce Tereze Kostkové. „Bude trvat, než se všechno vrátí do starých kolejí. Pokud nějaké zůstanou.“

„Všem přeju pevné nervy, aby to brzy skončilo. A abychom měli sílu zvládnout to, co přijde potom,“ uzavřela herečka v Blízkých setkáních.

Snáší současný stav dobře celá rodina? Jakého životního partnera v životě hledala? Rozhodla se vrátit k divadlu? Hrála někdy se svým otcem Jiřím Kodetem?

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související