Baňkoulení: Ranní Dvojka rozdává vánoční ozdoby. Chcete taky?

1. prosinec 2021

Ranní Dvojka pro vás přichystala adventní kalendář, který vám ozdobí Vánoce, ale zuby nezkazí. Dalibor Gondík a jeho ranní tým s vámi mohou být i o Štědrém večeru.

Od 1. prosince pro vás bude Ranní Dvojka otevírat okénka adventního kalendáře. Až do Štědrého dne vždy v 7:50 obdarujeme ve vysílání jednoho posluchače vánoční ozdobou se společnou fotografií všech členů ranního týmu Dalibora Gondíka. Podmínka je jednoduchá: stačí si o ni zavolat do studia.

V pravidelném čase před 8:00 každý den, a to včetně sobot a nedělí, otevře hlas Otakara Brouska pomyslné okénko, kudy Vám ozdobu „podáme“. Je to náš dárek pro vás: abychom spolu s vámi mohli být u stromečku i o Vánocích.

Baňkoulení Ranní Dvojky

Proč „baňkoulení“?

Na Moravě se používá označení „vánoční baňky“. V Čechách se spíš setkáváme s výrazem „vánoční koule“. Když spojíme tato dvě slova, vznikne nám baň-koule. A protože chceme vyjádřit trvalejší stav našeho obdarovávání – napadlo nás „baňkoulení“. Myšlenka zaujala i herce Otakara Brouska, který „Vánočnímu baňkoulení na Dvojce“ propůjčil na každý den svůj hlas.

Přejem radostné Vánoce a šťastné vánoční baňkoulení s Ranní Dvojkou!

autoři: Dalibor Gondík , Regina Květoňová , Eliška Švepešová , Jakub Kaloč
Spustit audio