Antonín Sova: Pankrác Budecius. Karel Höger v úsměvném příběhu venkovského kantora a muzikanta

22. červen 2024

O životní cestě obyčejného člověka, venkovského učitele a muzikanta, který ke stáří nalezne dlouho hledanou životní moudrost a smíření. Titulní roli rozhlasové inscenace podle novely Antonína Sovy obsadil skvělý Karel Höger. Ten hlavního hrdinu Pankráce Budecia obdařil venkovskou prostotou, vroucností, ale i jemným humorem.

Dramatizace: Jiří Šotola
Osoby a obsazení: Pankrác Budecius (Karel Höger), Matka (Jana Andresíková), Liselotte (Miriam Kantorková), Karel Maria, chlapec (Ivan Broch), Karel Maria – dospělý (Svatopluk Skládal), Betty, žena Karla Marii (Eva Klepáčová), Pankrác, syn K. M. (Jiří Schleif), Wolfgang, syn K.M. (Petr Schleif), Hrabě (Bohumil Bezouška), Hraběnka (Marie Glázrová), Incroyable (Bohumil Švarc), Mnich (Ladislav Šimek), Vikarius (Oldřich Janovský). Dále účinkují Artur Šviha, Vlasta Novotná a Mirek Štovíček
Napsal: Antonín Sova
Dramaturgie: Josef Hlavnička
Režie: Josef Hajdučík
Natočeno: 1973

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související