18. srpna s Meteorem za tajemstvím očí

12. srpen 2012

Když se s někým bavíte, díváte se mu do očí? Nebo se díváte kamsi mimo něj?

Stačí jednoduchý experiment, který s pomocí moderní techniky dokáže sledovat vaše zorné pole. Počítač s pomocí minikamery na speciálních brýlích natáčí jednat to, nač se díváte, hlídá ale také kam se v tomto zorném poli díváte a místo na obrazovce vyznačuje bodem. Zařízení s názvem oční kamera odborníci využívají například pro testování funkčnosti TV reklamy, internetových stránek, regálů v obchodě. Zadavatel si tak může předem vyzkoušet, jak jeho produkt lidé vnímají, jestli přitahuje jejich pozornost, nebo splývá. Naše oči náš zájem či nezájem prozradí neomylně. A to nejen u reklamy, ale i u lidí. Přijďte si vyzkoušet, jak se vaše oči chovají při tom, co běžně děláte. Troufáme si tvrdit, že něco takového Vám o sobě žádný jiný experiment nemůže nikdy prozradit.


Akce začíná ve 14:00 a končí v 17:00. Prohlídka je realizována v půlhodinových intervalech. Každá skupina může mít maximálně 10 účastníků. Maximální počet účastníků je tedy 60. Tento extrémně nízký počet míst je dán rozměry výzkumného pracoviště a snahou Meteoru nabídnout Vám co největší možné zapojení se do experimentů.

Přihláška

Registrovat se můžete 18.8. mezi 9:00 a 12:00 zasláním e-mailu na adresu meteor@rozhlas.cz. Akce se bude konat pouze jednou, neuspokojeným zájemcům se proto předem omlouváme. Termín v němž s Vámi počítáme Vám potvrdíme okamžitě, jak Váš mail zpracujeme (čím větší je zájem, tím narůstá prodleva mezi doručením mailu a odesláním odpovědi).

Logo

Přijít můžete i bez registrace. Účastníky pak přijmeme do maximální kapacity prohlídek, které ještě budou volné. Poslední skupina začne s experimenty v 16:30 hod. U vstupu od nás získáte časovou vstupenku. Přijdete-li dříve, budete si moci vybrat a tak získat přesný přehled o čase, kdy s Vámi počítáme. Vstup je bezplatný.

Adresa

Adresa laboratoře je KAVČÍ HORY OFFICE PARK, Na hřebenech II 1718/10, Praha.


Zobrazit místo Velká letní soutěž Meteoru na větší mapě

Doprava

Autobusovou linkou č. 148 ze stanice metra Pražského povstání. Jízdní řád ze zastávky Pražského povstání do stanice Děkanka najdete ZDE.

autor: Marek Janáč
Spustit audio