Zvláštní kurýr pana Horáčka. Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa

20. březen 2021

Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který se jednoho dne objeví za dveřmi s dopisem. S Ladislavem Mrkvičkou, Danou Syslovou, Jiřinou Jiráskovou a dalšími herci. Poslouchejte na webu Dvojky a v mujRozhlas.

Účinkují: Ladislav Mrkvička, Dana Syslová, Radim Špaček, Zdeněk Řehoř, Jiřina Jirásková, Michal Pavlata, Anuše Pejskarová, Artur Šviha a Karel Hruška
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Josef Hlavnička
Režie: Josef Melč
Natočeno: 1986

Nezbeda a neposeda pan Horáček se přestěhoval v důchodu na venkov a rozhodl se, že začne chovat vše, co ho napadne. A dostává se do konfliktu se svou ženou, která si chce trochu na stará kolena užívat a ne mít doma velkostatek zvířectva. 

Veterinář se tak kromě starostí o zvířenu musí stát psychologem, lékařem a vůbec vším, aby vyhověl nejen němým tvářím, ale také manželům Horáčkovým. Nutno dodat, že tento „konflikt“ zasáhne i do rodiny samotného veterináře. A tak se chudák musí všemožně snažit, aby si to vyžehlil na všech frontách.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související