Zuzana Říhová: A jak se těšíte. Čte Tereza Groszmannovová

Ráno, do kterého se pětičlenná rodina probouzí, je zvláštní. Ten den totiž tři děti, dospívající dcera a dva výrazně mladší synové odjedou k babičce na prázdniny. Pro toho nejmladšího to bude dokonce první noc bez mámy. Rodiče zůstanou po drahné době sami. Děti se nemohou dočkat, rodiče plánují aktivity, které si dlouho odpírali. Těší se ale na chvíle, kdy budou spolu sami dva, doopravdy? Povídka z projektu stanice Český rozhlas Dvojka Báječné léto ve dvou.

Účinkuje: Tereza Groszmannová
Připravila: Zuzana Vlčková
Režie: Lukáš Kopecký
Premiéra: 19. 8. 2022

Zuzana Říhová se literatuře ať už autorsky nebo v teoretické rovině věnuje celý svůj profesní život. Od roku 2007 působí v Ústavu pro českou literaturu Akademie věd. Tři roky vedla katedru bohemistiky v Oxfordu. Jako pedagog působila též na Kolumbijské universitě v New Yorku. Dlouhodobě se věnuje české literární avantgardě a modernismu a také literárnímu dílu Milady Součkové.

Jako autorka debutovala v roce 2016 básnickou sbírkou Pustím si tě do domu. O dva roky později vydala novelu Evička, inspirovanou deníkem, který její muž našel na jednom holešovickém parapetu. V knize Cestou špendlíků nebo jehel (2021) vypráví o rodině, která své trable zkouší vyřešit přesídlením na venkov. 

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

Spustit audio

Související